Previous Project Next Project
Camp Hill
Renovations, Post War

Camp Hill Home Renovation & Addition

Increased functionality

Camp Hill Home Renovation

This Camp Hill home renovation was intended to blend with the existing home and increase the overall liveability for the family. The client brief was the creation of an all-weather usable space and functional outdoor room consisting of a deck area and terrace area for both outdoor lounging and dining. The family was also looking for an outdoor kitchen zone with the dining area suitable for entertaining up to 24 people. The lifestyle design of this home has improved the streetscape and met the needs of the family.

Connectivity

Outdoor Terrace

The new extension comprises an outdoor terrace connecting to an enclosed sunroom through bi-fold doors. A classic outdoor entertaining area with kitchenette caters to entertaining family and friends, with a separate outdoor lounge positioned as a private sanctuary. The interconnecting indoor sunroom and outdoor dining space are very functional and versatile, with the family being able to enjoy this area year round.

Project Number: 150303

Camp Hill

Renovation & Addition

This home, located within a traditional building character area, required approvals for the extension works and relaxations for the street frontage setback and outdoor room.

  • Sloping block

    The challenge of a sloping block resulted in retaining walls being used to level the block. These have created depth, definition and a feeling of spaciousness while providing the practicality of additional seating within the exterior living spaces.

    camp hill home renovation relaxed seating

    The area behind the small retaining wall in the outdoor dining area was planted out to provide a green aesthetic to the zone and to link with the gardens. The landscaping was established to screen out the neighbours, and the block was levelled to ensure it remained functional for the family. The remaining back yard now feels larger and is a more useful space.

  • Gatehouse

    The addition of a gatehouse accentuated the newly created entrance which was positioned to welcome people into the home’s extension and main living areas.

    camp hill home renovation new front door

  • Smart design

    The extension and renovation also included a new laundry and guest bathroom. The smart design allows for the new laundry to be located near the exterior of the home and yet be removed from sight when not in use and when guests visit.

  • Brickwork

    The chosen face brickwork has provided texture and interest when combined with the modern, well-proportioned windows, and complements the rendered finish of the existing home. Matching the terracotta roof tiles of the current home ensured a seamless extension.

    camp hill home renovation feature brick

Let's get started

Are you ready to work with us?

Lifestyle Design Architects Brisbane Est. 1993

Lifestyle Design Architects Brisbane Est. 1993

See why we're different

Your dream home can become a reality with dion seminara architecture. No matter what sort of building you’re working with or what stage you’re at, our award-winning Brisbane architects will breathe life into your vision and turn it into a stunning design. You are almost home.